Cauciucuri ce nu se pot achizitiona de oriunde – anvelopele industriale

Anvelopele industriale sunt adesea tratate cu mai multa seriozitate decat anvelopele pentru masinile personale, dat fiind faptul ca autovehiculele industriale sunt mai solicitate si transporta incarcaturi grele sau foarte voluminoase. Atat pentru siguranta soferului, cat si pentru securizarea marfii transportate si a persoanelor din jurul stivuitoarelor si altor vehicule industriale, este necesar ca anvelopele, singurele elemente care iau contact cu solul, sa fie alese corespunzator nevoilor autovehiculului.
 
Cauciucuri industriale stivuitor
 

Ce trebuie sa stiti despre anvelopele pentru stivuitoare?

 
Atunci cand alegeti anvelope pentru stivuitoare, este util sa luati in considerare tipul de cauciucuri ales, dat fiind faptul ca exista cauciucuri pline pentru stivuitoare si cauciucuri pneumatice pentru stivuitoare.
 
Diferenta se va simti in momentul manevrarii utilajului “incaltat” cu aceste anvelope, in functie de suprafata unde este folosit si de incarcatura pe care trebuie sa o transporte. Anvelopele alese influenteaza manevrabilitatea stivuitorului, precum si conditiile de siguranta in folositea acestuia.
 
Modul in care este folosit utilajul va afecta uzarea anvelopelor, insa daca soferul dezvolta obiceiuri adecvate de folosire a stivuitorului durata de viata a cauciucurilor poate creste considerabil. De exemplu, cauciucurile se uzeaza mai repede la opriri bruste, la viraje bruste sau executate intr-un spatiu restrans, la frane sau porniri subite, la viraje executate cu o viteza mare.
 
Depozitarea anvelopelor trebuie sa nu dureze mai mult de cateva luni, iar pe toata perioada depozitarii lor acestea trebuie sa fie ferite de lumina, de caldura, de lichide, uleiuri si mizerie. De asemenea, este recomandat sa nu le pastrati in apropierea unor motoare electrice.
 

Cum se alegeti anvelope pentru stivuitor?

 
Majoritatea producatorilor de stivuitoare specifica in manualul fiecarui autovehicul ce tip de anvelope trebuie folosit, in functie de felul in care va functiona utilajul. De exemplu, daca stivuitorul este folosit in exterior, cauciucurile pneumatice sunt ideale, insa anvelopele pline din poliuretan sunt cele recomandate pentru manevrarea unor stivuitoare de interior.
 
Factorii de care trebuie sa tineti cont atunci cand achizitionati cauciucuri pentru stivuitoare sunt:

  • recomandarile producatorului;
  • suprafata pe care vor rula – vor fi folosite numai pe suprafete line, in exterior, pe teren cu denivelari multiple sau pe ambele tipuri de suprafete?
  • indice de sarcina – in functie de designul si materialul din care sunt fabricate, anvelopele pot sustine diferite greutati;
  • gradul de confort al manipulatorului utilajului – anvelopele pneumatice absorb o mare parte din socurile mecanice intampinate de stivuitoare pe diferite trasee, insa acest lucru este mai putin important pentru stivuitoarele folosite exclusiv in interioare;
  • brand – exista anvelope ieftine, non-brand, si exista anvelope fabricate de catre producatori renumiti; calitatea si durata de viata a anvelopelor depinde adesea de producator.

 
Cu siguranta veti gasi in magazinul nostru online orice tip de anvelope industriale este necesar utilajelor pe care le detineti, astfel incat eficienta acestora sa fie maxima. Va punem la dispozitie anvelope pentru stivuitoare de diferite dimensiuni, cu caracteristici variate, pentru a putea identifica usor cele mai potrivite cauciucuri pentru stivuitoare.