5 Sfaturi pentru achizitionarea anvelopelor de camion

Anvelopele, in general, reprezinta un element important din compozitia unui autovehicul, acestea fiind singurul punct de contact dintre utilaj si carosabil. Siguranta participantilor la trafic si eficienta autovehiculului depind de starea si caracteristicile anvelopelor alese.

 

Cauciucuri camion

 

Daca nu stiti deja cum se aleg anvelopele pentru un camion, speram ca urmatoarele recomandari va vor fi de ajutor.

 

Alegeti un distribuitor de incredere.

 

Desi mai putin ofertanta decat piata anvelopelor pentru masini mici, piata actuala ofera o multime de optiuni pentru achizitionarea unor cauciucuri pentru camion. Una dintre acestea ar fi achizitionarea de anvelope de la productor, insa anvelopele originale pot fi destul de scumpe incat soferii sa isi directioneze atentia catre magazinele de nisa.

Achizitionarea de anvelope online este in mod evident o alegere avantajoasa, caci acestea sunt livrate la adresa dorita si au toate informatiile organizate in asa fel incat oricine sa poata gasi rapid produsele dorite.

 

Informati-va despre caracteristicile propriu-zise ale anvelopelor de camion.

 

Atunci cand urmariti achizitionarea unor cauciucuri pentru camion, este necesar sa tineti cont de anumite caracteristici. Acestea vor fi notate pe lateralul anvelopei, dar si listate in descrierea produsului, atunci cand cautati anvelope de camion online:

  • tipul de anvelope;
  • indicele de sarcina;
  • tip de tractiune (indicatorul M+S, mud and snow);
  • indicele de viteza;
  • indicele de randament pe carosabil ud;
  • indicele de poluare fonica;
  • diametrul anvelopelor;
  • dimensiunile anvelopelor (inaltime si latime).

 

Analizati raportul dintre starea anvelopelor si consumul de carburant.

 

Consumul de combustibil este in stransa legatura cu starea pieselor componente, cu tipul motorului, dar si cu starea anvelopelor si felul in care acestea sunt folosite. De asemenea, consumul depinde de incarcatura camionului si de forta de tractiune a acestuia.

In functie de tipul de cauciucuri ales, puteti economisi pana la 20% carburant, daca autovehiculul este utilizat in conditii optime. Evitati rularea cu anvelope uzate si supraincarcarea autovehiculului.
 

Alegeti anvelope noi.

 

Unii soferi opteaza pentru inlocuirea anvelopelor lor uzate cu anvelope second hand sau anvelope resapate, datorita pretului redus al acestora, insa adevarul este ca investitia in cauciucurile noi este amortizata in timp atat prin eficienta sporita a masinii, cat si prin amanarea necesitatii unui nou schimb de anvelope. Siguranta in trafic este un alt argument pentru alegerea unor anvelope noi.
 

Cititi recomandarile producatorului.

 

Pentru fiecare tip de vehicul, producatorii ofera anumite recomandari in manualul masinii. Recomandarile se refera atat la lucrarile de intretinere de rutina a masinii, cat si la anvelopele de schimb – care sunt dimensiunile potrivite si care sunt caracteristicile necesare pentru functionarea optima a autovehiculului. Aici, producatorii vor nota care sunt greutatea maxima a incarcaturii, dimensiunile anvelopelor, profilul potrivit al cauciucurilor, eficienta pe trasee off-road si notiuni privind manevrabilitatea camionului, in functie de tipul acestuia si de scopul in care este utilizat.