Cum alegeti cele mai bune anvelope off-road?

Pasionatii de off-road trebuie sa stie ca nu toate anvelopele sunt potrivite pentru excursiile off-road. Pentru maximizarea distractiei, este bine ca soferul sa ia toate masurile pentru a nu ramane cu masina in drum si pentru ca autovehiculul sa aiba aderenta buna si stabilitate. Una dintre cele mai importante masuri in acest sens este dotarea autovehiculului cu anvelopele potrivite.

 

Trasee off-road
 
Starea anvelopelor afecteaza nu numai consumul de combustibil, ci si siguranta pasagerilor si a soferului. Care sunt elementele ce trebuie luate in considerare atunci cand alegeti anvelope off-road?

 

Sunt toate anvelopele identice?

Indiferent de tipul de SUV detinut, posesorul trebuie sa respecte recomandarile producatorului privind tipul si dimensiunile pieselor ce se schimba periodic. Intre acestea sunt si recomandarile privind anvelopele, off-road sau on-road, cu diferenta ca pe drumurile off-road consumul de combustibil creste, iar anvelopele sunt mai solicitate.
 
Pentru o mai buna stabilitate a masinii, de cele mai multe ori este recomandat ca, atunci cand sunt schimbate anvelopele, sa fie schimbate toate deodata, sa fie anvelope identice si sa fie anvelope noi.

 

Cum se va prezenta drumul ce urmeaza a fi realizat?
 
Cauciucurile pentru off-road pot fi alese si in functie de tipul traseului pe care pe care planuiti sa il parcurgeti. Un traseu cu un grad sporit de dificultate presupune dotarea autovehiculului cu anvelope cu un profil potrivit, caracterizat de numarul de pliuri, de amprenta cauciucului, de latimea anvelopei si asa mai departe.

 

Care sunt dimensiunile potrivite?
 
Diametrul anvelopelor, latimea si inaltimea lor se aleg in functie de masina pe care vor fi montate. De regula, aceste caracteristici sunt mentionate de catre producator in manualul masinii, insa daca nu detineti acest manual puteti sa verificati datele notate pe anvelopele deja existente sau sa solicitati opinia unui specialist.

 

Ce inseamna indicii de pe lateralul anvelopei?
 
Indicii de pe lateralul anvelopei sunt indicii de performanta, iar acestia reprezinta aderenta la carosabil in conditii de umiditatea si/sau gheata, temperatura maxima la care rezista, indice de sarcina, indice de viteza, rezistenta la rulare, clasa de eficienta consumului de carburant si asa mai departe. Indicatia “M+S” (mud and snow) este iarasi foarte importanta pentru
 
Toti acesti factori reprezinta criteriile principale in functie de care se aleg cauciucurile pentru un autovehicul folosit pentru trasee off-road.

 

Ce marca de anvelope alegeti pentru off-road?
 
Soferii vor oferi diverse recomandari, in functie de experientele avute, asa incat nu se poate spune cu adevarat care sunt cele mai bune cauciucuri sau care sunt cele mai potrivite pentru un autovehicul anume in functie de brand.
 
Pentru a ne asigura ca fiecare dintre clientii nostri va gasi in magazinul nostru online tipul de anvelope optim pentru masina sa, va punem la dispozitie o gama variata de anvelope pentru masini mici, dar si pentru masini 4×4, potrivite pentru off-road, de la producatori cunoscuti precum Bridgestone, Goodyear, Continental, Dunlop si Pirelli, fara a ne limita la aceste nume.

 

De vara, de iarna, all season?
 
Pentru performante off-road, este bine de stiut ca anvelopele all-season sunt de evitat de cele mai multe ori, avand in vedere clima existenta la noi in tara. In schimb, pentru iarna, dar si pentru sezonul rece extins (primavara si toamna), sunt recomandate anvelopele de iarna.
 
Apoi, trebuie sa tineti cont si de temperaturile existente in relieful pe care vreti sa il vizitati off-road – anvelopele de vara sunt mai putin folosite. In cazul in care sunteti nesiguri de alegerea pe care trebuie sa o faceti atunci cand alegeti anvelope off-road, verificati ca structura si flancurile anvelopei sa fie intarite, banda de rulare ridicata, latimea benzilor de cauciuc si profunzimea profilului anvelopelor care, in mod ideal, va avea o valoare cuprinsa intre 13 si 17 milimetri.